REALISATIE 04/05/2022

Project badkamerrenovatie te Ekeren

Stielmannen bv - Project badkamerrenovatie te Ekeren
De badkamer van deze ondertussen tevreden klanten was dringend aan vervanging toe. De eigenaars hebben hier ook zelf flink de handen uit de mouwen gestoken, want het leegmaken en slopen hebben zij helemaal zelf gedaan. Zo kan er op een offerte toch wat gespaard worden en het vrijgekomen budget kan dan eventueel dienen voor een iets duurder bad of een grotere meubel. Wel maken we dan goede en duidelijke afspraken over wat wij verwachten en hoe de badkamer er moet uitzien op de dag van de start.
We slijpen zelf de elektrische leidingen in en sluiten alles aan op de gewenste plaatsen. Vaak hebben oudere badkamers nog geen elektrische ventilatie, wat voor de nodige problematiek heeft gezorgd. Ook deze leggen wij dan mee aan.
Ook de leidingen voor aanvoer van warm en koud water en de afvoer van het afvalwater leggen we helemaal nieuw aan zodat we niets aan het toeval over laten.
Vaak is er 1 dag nodig voor afbraak, 1 a 2 dagen voor leidingen te installeren, 1 dag voor de nieuwe chape (vaak voor het weekend, zodat die een weekend kan drogen. 2 dagen voor de voorbereidingen van het pleisterwerk en het pleisteren zelf, 1 dag voor het plafond en terwijl dat droogt leggen we de vloer aan en eventueel de douchebak of plaat wat ook tot 2 dagen zal duren inclusief het voegen. Daarna betegelen we de wanden (en zetten onze waterdichte lagen op de wanden) en de duur daarvan is afhankelijk van de hoeveelheid tegels en de moeilijkheidsgraad.
Als dat allemaal gebeurd is, kunnen we starten met het opbouwen van de rest van de droombadkamer die de klant voor ogen had.